Министърът на финансите на САЩ - Джанет Йелън, заяви, че

...
Министърът на финансите на САЩ - Джанет Йелън, заяви, че
Коментари Харесай

Джанет Йелън: Руските олигарси предпазват парите си чрез крипто борси

Министърът на финансите на Съединени американски щати - Джанет Йелън, съобщи, че Русия " явно е в криза ", добавяйки, че инфлацията в страната " евентуално е към 20% тази година ".

По-рано денем Европейската банка за възобновяване и развиване предвижда, че Брутният вътрешен продукт на Руската федерация ще се сви с 10% през 2022 година, след което да последва застоялост през 2023 година Европейска банка за възстановяване и развитие също по този начин чака спад на Брутният вътрешен продукт на Украйна през тази година с 30%, откакто през март предвижда спад с 20 на 100.

Йелън съобщи пред Сенатската банкова комисия, че " на макро ниво нашите наказания оказват доста тежко влияние върху Русия ".

Американският финансов министър добави, че " съветските компании, които бяха глобени, намират за съвсем невероятно да получат достъп на международните пазари до артикули и услуги, от които се нуждаят ".

Освен това Йелън сподели, че съветските олигарсите употребяват крипто тържища, " с цел да измислят способи да предпазят парите си от наказания и ние искахме да ограничим това и да го сложим завършек на това ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР