Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън засили призивите си

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън засили призивите си
Коментари Харесай

САЩ дават още 10 млрд. долара в помощ за Украйна

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън ускори апелите си за увеличение на финансовата поддръжка за Украйна. В същото време разгласи, че Вашингтон усилва своята поддръжка с нови 10 милиарда $, предава NOVA. Йелън направи това изказване в коридорите на срещата на финансовите министри на страните от Г-20, която се организира в южния индийски град Бенгалуру.

„ Както сподели и президентът Байдън, ние ще стоим до Украйна в нейната борба толкоз дълго, колкото е належащо. Поздравяваме нашите съдружници за усилването на директната им помощ и имаме вяра, че е извънредно значимо МВФ да одобри бързо финансиране на цялостна стратегия за Украйна. Както споделиха, че ще създадат. Продължителната и постоянна поддръжка за Украйна ще бъде главната ни тематика тук, в Индия ”, сподели Йелън.

Киев се надява да получи минимум 15 милиарда $ в границите на няколко години в границите на програмата на МВФ. Това съобщи украинският министър председател Денис Шмигал след среща при започване на седмицата с ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева. Тя също взе участие в срещата на финансовите министри от Г-20 в Бенгалуру.

Според Йелън пределните цени, които Западът наложи за съветския нефт, са довели до понижение с 60% на приходите на Москва от търговията със суровината. Американският финансов министър посочи, че Съединени американски щати ще продължат полемиките с Китай по икономическите въпроси в „ подобаващия за това миг ”. Йелън акцентира, че „ връзката сред Вашингтон и Пекин е значима и за останалата част от света ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР