Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън в сряда призова

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън в сряда призова
Коментари Харесай

Global Times: Джанет Йелън не може да изплаши Китай за да промени позицията си по въпроса с Украйна

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в сряда прикани Китай да помогне за преустановяване на спора сред Русия и Украйна и предизвести, че Китай ще бъде изправен пред загубата на позицията си в света.

„ Отношението на света към Китай и неговата подготвеност да одобри по-нататъшната икономическа интеграция може да бъдат повлияни от реакцията на Китай на нашия апел за решителни дейности против Русия “, сподели тя.

Това е очевидна опасност за Китай, само че Китай в никакъв случай не приема или не се плаши от такива закани. Международният статут на Китай се реализира на основата на неговата лична мощ, а не е възложен от Съединени американски щати. Като министър на финансите Йелън би трябвало да знае това по-добре от всеки различен.

Забележките на Йелън са ориентирани към замесване на Китай в хаоса и по едно и също време с това към очернянето на Китай, с цел да основат усещането, че Китай не е виновна мощ. Това обаче напълно не е всъщност, сподели Ли Хайдонг, професор в Китайския университет по външни работи.

„ Мерките, които Съединени американски щати могат да подхващат против Китай, към този момент се употребяват от години. Вашингтон беше зает с разнообразни наказания, откогато стартира комерсиалната война с Китай, която се оказа неефективна. Той просто се пробва да употребява рецесията в Украйна, с цел да изнудва по-всеобхватно Китай ", сподели Ли пред Global Times.

Данните на Министерството на труда на Съединени американски щати, оповестени във вторник, демонстрират, че потребителите в Съединени американски щати са плащали повече за ежедневните артикули през март, до най-високото им равнище от 40 години, откакто инфлацията се е повишила до 8,5 %. И цените на бензина скочиха до небето. Удължавайки войната в Украйна, държавното управление на Съединени американски щати се пробва да трансферира проблемите към други страни. Но това е просто да пиеш отрова, с цел да утолиш жаждата си.

Позицията на Китай по отношение на рецесията в Украйна е справедлива, обективна и поредна. Китай неведнъж приканва за мир и договаряния. Но методите на Съединени американски щати единствено усложниха рецесията. Например администрацията на Байдън разгласи в сряда спомагателни 800 милиона $ за оръжия за Украйна, в това число артилерия, бронетранспортьори и хеликоптери.

Съединени американски щати са последната страна, която желае да види преустановяване на огъня в Украйна. За Съединени американски щати е невероятно да гасят пламъците на войната в Украйна, тъй като няма да разрешат на Украйна да одобри изискванията на Русия, сподели Джу Фън, професор по интернационалните връзки в университета в Нанкин, пред Global Times.

Ли от Китайския университет по външни работи също твърди, че Вашингтон се надява да се възползва от въпроса с Украйна, с цел да " задуши " Русия. Разликата сред това, което споделят и вършат Съединени американски щати, отразява несъгласията в политиките на Съединени американски щати.

" Изявленията на Йелън демонстрират, че висши чиновници на администрацията на Съединени американски щати са осъзнали, че продължителната война в Украйна може да има голямо влияние върху международните индустриални вериги. Те са загрижени за " сивия носорог " / “черния лебед “/, който може да провокира нов спад в международната стопанска система ", сподели Джу.

„ Има даже огромен късмет американската стопанска система да влезе в криза през втората половина на годината. Необходимостта от поддържане на вътрешните политически ползи и ползите в региона на сигурността обаче кара Съединени американски щати да продължат да се преструват на корав последовател на „ демокрацията “, „ свободата “ и „ правата на индивида “ в Украйна “.

Вашингтон не поддържа морални учредения за спора сред Русия и Украйна. Съединени американски щати се възползват от несигурността, която спорът донесе в Европа, и от безкомпромисната си конкуренция с Русия за своите лични стратегически цели. Вашингтон може да се каже, че е основател на цялата рецесия. Това не значи, че западните страни, които избраха да застанат на страната на Съединени американски щати, всички са съгласни с това, което Съединени американски щати споделиха и направиха. Например Франция и Германия не са толкоз удовлетворени от Съединени американски щати.

Неоправданата политика на Съединени американски щати във връзка с спора сред Русия и Украйна се отразява от ден на ден. Това просто ще навреди в допълнение на международната стопанска система, като насочи револвер и към Китай. Според Джу натискът на Съединени американски щати няма да накара Китай да помръдне, нито Китай ще се поддаде на натиска.

Китай и Съединени американски щати би трябвало да се координират по какъв начин да стабилизират международната стопанска система и да облекчат обстановката в Украйна. Като размесват заканите с съгласуваност, Съединени американски щати демонстрират арогантността на политическия си хайлайф и нещастието на американската дипломация.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР