Министърът на финансите Асен Василев заяви, че по време на

...
Министърът на финансите Асен Василев заяви, че по време на
Коментари Харесай

Асен Василев заяви, че с ГЕРБ-СДС и ДПС са се разбрали да бъдат направени корекции единствено в капиталовата програма в бюджета за 2024 г.

Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че по време на срещата с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи в петък са се разбрали да бъдат направени корекции само в финансовата стратегия, записана в проектобюджета за следващата година. Пред публицисти в Благоевград Василев сподели, че вместо плануваните 12 милиарда лв., са се разбрали финансовите разноски да са 10 милиарда лв. или с 25 % повече по отношение на тазгодишната.

„ Два милиарда и 400 млн. лв., които не бяха авансово планувани в истинското обмисляне, които сложихме от новата вноска на газа, против които имаше в допълнение направени вложения - финансови разноски, в действителност отпаднаха от общата рамка на бюджета “, изясни Василев, представен от Българска телеграфна агенция. „ Що се отнася до финансирането на образованието - това, което ние чуваме, е, че всички са извънредно удовлетворени. Знаете, резервира се 125 % на учителските заплати, забележителното са увеличени парите за просвета и висше обучение. В културата също има доста нарастване на парите – има 15 % нарастване на стандартите, настрана има 28,5 млн. лв., които са за действителна активност по методика на Министерството на културата “, изясни още той.

Василев добави, че в петък е провел среща с Асоциацията на библиотеките, музеите и читалища. „ Те споделиха, че желаят да ревизират каква планова подготвеност за действия имат и в действителност да се работи по-активно, с цел да могат тези средства да доближат до тях “, добави министърът. Той напомни, че през 2021 година са отпуснали 12 млн. лв. по този метод, само че те са се върнали в бюджета, тъй като Министерството на културата не е съумяло да се провежда тогава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР