Министърът на финансите Асен Василев смята, че промените в службите

...
Министърът на финансите Асен Василев смята, че промените в службите
Коментари Харесай

Асен Василев: Изгонихме руски шпионин, а не обикновен свещеник

Министърът на финансите Асен Василев счита, че измененията в службите за сигурност в България са наложителни, тъй като те сега не работят дейно.

„ Разговорът не би трябвало да бъде за персони, а кардинален. Истината е, че това, което аз виждам като артикул, не дава отговор на никакви стандарти. Не считам, че българските служби за сигурност не подсигуряват сигурността на страната ”, съобщи Василев.

По думите му страната ни е получила информацията за сътрудници в съветската черква от партньорски служби. Според Асен Василев освен ДАНС е разполагала с тези данни.

“На 100% сме сигурни, че изгонихме съветски разузнавач, а не елементарен духовник, тъй като информацията за сътрудници в Руската черква пристигна и от партньорски служби. Единственият проблем е, че той е работил в България в границите на 5 години, а ДАНС не са го засекли. Колегите от РСМ споделиха, че той е вербувал македонски жители ”, съобщи пред Нова тв Асен Василев.

Според съпредседателят на “Продължаваме смяната ” все още държавното управление работи добре, без да е належащо да се подписва съглашение сред партиите, които го поддържат.

Асен Василев съобщи още, че страната ни е поискала нова дата за влизане в еврозоната. Правителството е решило датата да е 1 януари 2025 година

Това е датата, която сме заложили, и която обсъждаме с ЕЦБ и Европейска комисия ”, удостовери министърът на финансите.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР