Министърът на финансите Асен Василев да покрие дефицита от 1

...
Министърът на финансите Асен Василев да покрие дефицита от 1
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС: Асен Василев да покрие дефицита в енергетиката

Министърът на финансите Асен Василев да покрие недостига от 1 милиард лв. в енергетиката. Такова предложение е било импортирано от ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, от ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски и от депутатите от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи Делян Добрев и Станислав Анастасов в Народното събрание. За това заяви самият Делян Добрев в своя фейсбук профил.
 
" Внесохме предложение Асен Василев да покрие недостига от 1 милиарда лв. в енергетиката, с цел да не се подвига цената на тока с 20%. След малко е гласуването в комисия, а на следващия ден в пленарна зала ", написа шефът на Комисията по енергетика.
 
" В последните 3 години на " смяна " от енергетиката бяха източени към бюджета близо 4 милиарда лв. - т.е. 4 пъти повече. Надявам се всички депутати да поддържат предлагането ни, с цел да защитим хората и бизнеса от фрапантно нарастване на цената.
P.S. Ако не го направи, ще гледаме еврозоната през крив макарон, тъй като нарастването на тока ще вдигне общата инфлация ", разяснява още депутатът от ГЕРБ.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР