Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в започващия днес

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в започващия днес
Коментари Харесай

Министър Теменужка Петкова ще вземе участие международния форум Атомекспо в Сочи

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще взе участие в започващия през днешния ден Международен конгрес „ Атомекспо “. Събитието тази година се организира в съветския курорт Сочи и ще събере водещите производители в нуклеарната енергетика.

Очаква се в границите на събитието, което тази година е под мотото „ Ядрените технологии за по-добър живот “, да се разиска приноса на атомната сила към битката с климатичните промени, както и смисъла на нуклеарните технологии за развиването на разнообразни браншове от обществения живот. В полемиките с изключение на компаниите от сектора, ще вземат участие финансови институции и представители на Международната организация за атомна сила, на Световната нуклеарна асоциация и на Световния енергиен съвет.

В Сочи енергийният ни министър Теменужка Петкова е придружавана от ръководителите на Българския енергиен холдинг, НЕК, АЕЦ Козлодуй и Агенцията за нуклеарно контролиране. Предвижда се в границите на форума те да имат обособени срещи с представители на фирмите, които демонстрират интерес да вземат участие в построяването на АЕЦ Белене и да бъдат стратегически вложител на плана. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР