Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и изпълнителният директор на Булгартрансгаз

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и изпълнителният директор на Булгартрансгаз
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката разговаря с изпълнителния директор на "Газпром"

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " ЕАД Владимир Малинов са разговаряли през днешния ден с ръководителя на управителния съвет на ПАО " Газпром " Алексей Милер. Това е станало в границите на визитата на Петкова в Русия, оповестяват от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Подробности от диалога не се показват, като се означават единствено най-общо тематиките, които са били наранени. Предмет на диалозите била опцията за разширение на газовата инфраструктура на територията на България за гарантиране на енергийните доставки в района.

Председателят на " Газпром " е показал пред Петкова стадия на развиване на плана " Турски поток ". Енергийният министър от своя страна уведомила съветската страна за напредъка по създаване на директния газопровод сред България и Турция в сектора Лозенец - Недялско.

Двете страни са се съгласили, че съдействието в газовия бранш ще е измежду главните тематики и на идващото съвещание на българско-руската работна група " Енергетика ", част от Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо съдействие сред България и Русия. Очаква се идващото съвещание на комисията да се организира в границите на тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР