Министърът на енергетиката Румен Радев смята, че в едно от

...
Министърът на енергетиката Румен Радев смята, че в едно от
Коментари Харесай

Радев: В едно от находищата в Черно море има вероятност за газ

Министърът на енергетиката Румен Радев счита, че в едно от находищата в блок „ Хан Аспарух “ има възможност да стартира рандеман на природен газ.


„ Първите сондажи не удостовериха съществуването на находища. Но считаме, че в едно от находищата има възможност за рандеман на природен газ в размер на 5 милиарда куб.м. “, сподели енергийният министър пред бТВ.

Министър Радев съобщи, че тук въпросът не опира единствено до добива. Страната ни би трябвало да разполага с добра инфраструктурна съгласуваност – газопроводи, електропроводи, транспортни коридори – всичко това взето дружно ще обезпечи на българите един по-висок стандарт на живот.

На въпрос дали „ Булгаргаз “ ще стартира дело против „ Газпром “ поради прекъсването на газовите доставки през април предходната година, министър Радев сподели, че сега „ Булгаргаз “ работи с една от водещите адвокатски фирми по въпроса, като се преглеждат разнообразни разновидности. В същото време той напомни, че тук нещата са доста подвластни от ситуацията на друга компания – „ Булгартрансгаз “, която остава водещ оператор на „ инфраструктура, през която минават обилни газови потоци “.

„ България е пълностоен европейски сътрудник и би трябвало да се държи точно като подобен. Ние като семейство, в случай че имаме проект за рестрикции, би трябвало да го съблюдаваме “, безапелационен е енергийният министър във връзка с доставките на съветски природен газ.

Според него продажбата на оборудването на АЕЦ „ Белене “ на Украйна не би трябвало да бъде самоцелна. Той не изключи опцията част от това съоръжение да са употребява от 6 блок на АЕЦ „ Козлодуй “. „ Трябва да търсим оптималната изгода за страната “, сподели министър Румен Радев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР