Министърът на енергетиката Росен Христов прогнозира, че цената на газа

...
Министърът на енергетиката Росен Христов прогнозира, че цената на газа
Коментари Харесай

Росен Христов: Цената на газа през ноември може да падне и под 166 лв.

Министърът на енергетиката Росен Христов предвижда, че цената на газа през ноември може да падне и под 166 лева като цената ѝ може да се задържи и през декември.

Той изясни пред медиите решението си да се откаже от предлагането за въвеждане на две цени за тока за битовите консуматори. По думите на Росен Христов предлагането е целяло да играе ролата на закостенял буфер при положение на внезапен скок на цените на енергоносителите. От министерството, обаче, не очаквали, че въпросът ще се политизира толкоз доста.

" В момента няма потребност от две цени. Ние стабилизирахме доставките на газ, ограниченията ни работят и дружно с европейските, имаме положително очакване. Ако обстановката се задържи, парното също няма да нараства и няма смисъл. Предложението беше планувано като буфер на цената на газа и защото няма незабавен темперамент, взехме решение да не го внасяме. Забелязахме, че алтернативата се политизира, а ние сме техническо държавно управление и не са ни популистки предложенията. И защото казусът закупи внезапно политически темперамент, взехме решение, вместо да внасяме предлагането, да поддържаме Народното събрание с техническа експертиза ", сподели Христов.

Той прикани да не се политизира въпроса с диверсификацията на доставките на нуклеарно гориво и увери, че то ще бъде доставяно от нас след инспекция на самостоятелни интернационалните органи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР