Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман

...
Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман
Коментари Харесай

ОПЕК+ отново няма да увеличи добива на петрол на срещата си през декември?

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман изрично отхвърля информацията, че кралството разисква с други членове на ОПЕК+ увеличение на добива на нефт с 500 000 барела на денонощие. Това се показва в известие на Саудитската организация по печата, представено от ТАСС.

" Известен факт е, че ОПЕК+ не разисква никакви решения преди своите публични срещи. Настоящото редуциране на добива на нефт с 2 милиона барела на денонощие е с деяние до края на 2023 година. И в случай че е належащо да се подхващат ограничения за в допълнение понижаване на добива, поради балансиране на търсенето и предлагането, постоянно ще сме подготвени на това ", споделя министърът, представен от организацията.

От своя страна, министърът на енергетиката и инфраструктурата на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Сухейл ал Мазруи също разяснява, че страната му не взе участие в никакви полемики за смяна на съглашението на ОПЕК+ (за квотите за рандеман на петрол), което е годно до края на 2023 година " Ние оставаме ангажирани с задачите на ОПЕК+ за балансиране петролния пазар и ще поддържаме всяко решение в тази посока ", написа той в профила си в Twitter.
 Ще успее ли Русия да транспортира петрола си единствено със лични танкери, след налагане на ембаргото
Ще успее ли Русия да транспортира петрола си единствено със лични танкери, след налагане на ембаргото

В превозването на съветския петрол може да се включи и " сенчестия флот "

Малко по-рано Wall Street Journal, базирайки се на представители от ОПЕК, заяви, че Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК разискват опцията за взимане на решение за нарастване на добива на нефт с 500 000 барела на денонощие на идната среща на ОПЕК+, планувана за 4 декември.

Ще напомним, че при започване на октомври OΠEK+ peши дpacтичнo дa cъĸpaти дoбивa нa пeтpoл oт нoeмвpи тaзи гoдинa. Тогава Opгaнизaциятa нa cтpaнитe изнocитeлĸи нa пeтpoл реши, че стpaнитe щe тpябвa дa нaмaлят oбщия cи дoбив c 2 милиoнa бapeлa нeфт нa дeнoнoщиe cпpямo ĸвoтитe, oдoбpeни пpeз aвгycт. Cпopeд тогавашните предварителни пpoгнoзи нa eĸcпepти, мaĸcимaлнoтo нaмaлeниe нa ĸвoтитe зa дoбив ce oчaĸвaшe дa бъдe c 1 млн. бapeлa нa дeнoнoщиe, а съгласно някои упования, се дoпycĸaшe дopи лeĸo пoвишeниe нa дoбивa.
 ОПЕК+ редуцира фрапантно добива на нефт
ОПЕК+ редуцира фрапантно добива на нефт

Очакванията бяха за по-малко понижение или за опазване на досегашното положение
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР