Министърът на енергетиката на Катар и директор на компанията Катар

...
Министърът на енергетиката на Катар и директор на компанията Катар
Коментари Харесай

Енергийният министър на Катар смята, че Европа ще внася руски газ отново


Министърът на енергетиката на Катар и шеф на компанията „ Катар енерджи " Саад Шерида ал-Кааби съобщи на световен конгрес за енергетиката в Абу Даби, че преди 2025 година производството на природен газ в света няма да се усили доста. Затова енергийният пазар ще се задържи нежен.

Въпреки напъните на европейските страни да се освободят от зависимостта си във връзка с съветския газ, Саад уточни, че с течение на времето те ще трансформират позицията си и още веднъж ще стартират да го внасят, написа " Радио Китай ", представено от " 24 часа ".

След експлоадирането на спора сред Русия и Украйна, Европа и Съединени американски щати постановиха наказания на Русия и доста от европейските страни потърсиха сурогат на съветския газ, като Катар се трансформира в един от най-популярнте избори.

Катар обаче неведнъж декларира, че енергийната сигурност на Европа се нуждае от общите старания на всички страни. Катар няма задоволително качества и произвеждане, с цел да отговори на търсенето от Европа и да замести съветския газ, уточни още катарският енергиен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР