Министърът на енергетиката на България Теменужка Петкова, еврокомисарят по климат

...
Министърът на енергетиката на България Теменужка Петкова, еврокомисарят по климат
Коментари Харесай

Теменужка Петкова и комисар Каниете обсъдиха предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС

Министърът на енергетиката на България Теменужка Петкова, еврокомисарят по климат и енергетика Мигел Ариас Каниете и ръководителят на дирекция „ Енергетика “ в Европейска комисия Доминик Ристори разискаха идното българско председателство на Съвета на Европейската комисия.

Комисар Каниете акцентира, че Европейската комисия чака поемането на председателството от България, защото при започване на идната година ще се вземат значими решения за бъдещето на Енергийния съюз. По думите му програмата на председателството следва да е в унисон с целите на Европейския парламент.

Българското председателство би трябвало да продължи стартиралите по време на малтийското и естонското председателство тематики от енергийния бранш. Очаква се от началото на 2018-та година да продължи разискването на предложенията за ръководство на Енергийния съюз, модела за електроенергийния пазар, енергийната успеваемост и директивата за възобновима сила.

„ Законодателният пакет „ Чиста сила за всички европейци “ е неповторим по своята същина и много упорит. Уверена съм, че ще намерим общ метод за неговото приемане “, сподели министър Петкова пред Каниете.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР