Министърът на енергетиката Александър Николов е уведомил Gemcorp Holdings Ltd

...
Министърът на енергетиката Александър Николов е уведомил Gemcorp Holdings Ltd
Коментари Харесай

Енергийният министър прекрати меморандума с Gemcorp

Министърът на енергетиката Александър Николов е уведомил Gemcorp Holdings Ltd и IP3 за преустановяване по взаимно документално единодушие на подписания на 23 март 2022 година меморандум за съгласие. Това оповестиха от енергийното министерство. Това се случва в осъществяване на решение от оперативно съвещание на Министерския съвет от 20 юли 2022 година

Заедно с уведомлението, на страните е изпратено и подписано от министъра на енергетиката в допълнение съглашение, което урежда връзките по отношение на прекратяването на меморандума.

Документът за съдействие сред американската компания Gemcorp и България за подпомагане в планирането и осъществяването на планове за чиста сила, за развиване на нуклеарната енергетика и за отбраната на сериозната енергийна инфраструктура беше подписан през март.

Разследване на авторитетното английско издание " Файненшъл таймс " разкри връзки сред Gemcorp и високопоставени публични лица и олигарси от Русия.

След това се появи следствие по тематиката на уеб страницата Bird, а след това народни представители от опозиционната коалиция ГЕРБ-СДС доразвиха следствието и разкриха голям брой спомагателни скандални обстоятелства за връзките на Gemcorp с олигарси от най-близкото обграждане на съветския военнопрестъпник Путин.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР