Министърът на енергетиката Александър Николов допусна, че парното и топлата

...
Министърът на енергетиката Александър Николов допусна, че парното и топлата
Коментари Харесай

Министър Николов: Парното може да поскъпне с няколко десетки процента от юли

Министърът на енергетиката Александър Николов позволи, че парното и топлата вода могат да нарастнат с няколко десетки % от юли, съобщи БНР.

По време на днешното съвещание на парламентарната Комисия по енергетика, на което дава отговор на настоящи въпроси от депутатите, той уточни, че следва както да бъде взето дефинитивно решение на регулатора, по този начин и да се обмислят способи за подкрепяне на семействата.

" Топлофикационните сдружения са с друг модел на работа и надлежно друг резултат ще има върху крайната цена, защото успеваемостта на ръководството и метода на работа на самите софтуерни решения са разнообразни. Когато природният газ е поскъпнал няколко пъти, колкото и тежко да звучи, покачване от няколко десетки % не е нещо ненадейно. Със сигурност ще се търсят решения, които да компенсират потребителите и сигурно това ще бъде коментирано на равнище Министерски съвет и вицепремиер и министър председател ".

" За наслада настоящият отоплителен сезон мина. Предстоят няколко месец, през които по ред аргументи разноските са много по-ниски. Остават единствено за топла вода и то на съответни места, които са свързани непосредствено с топлофикационни сдружения. Когато, живот и здраве, стигнем до идващия отоплителен сезон, съгласно каква е функционалността на цените и какви са разноските, ще търсим разновидности за обезщетения ".

Пълните доставки на природен газ от Азербайджан в размер на един милиарда кубични метра годишно ще стартират от 1 юли, уточни министърът на енергетиката пред депутатите от комисията.

От позиция на физическо осъществяване на трасето няма да има закъснение на строителството на интерконектора Гърция-България, добави Николов. От позиция на следващи проби, регулации, съответните решения, се работи интензивно с Европейската комисия и с регулаторните органи на двете страни за това трасето да бъде въведено в употреба допустимо най-бързо.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР