Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си

...
Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си
Коментари Харесай

Ревизоро и днес си подготвил оставката, без да опъва ластици

Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и през днешния ден си е написал оставката, без да я съгласува с някого, само че и без да опъва ластици, както се изрази по прилика с думите на другия съдружен сътрудник, водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Не за първи път Димитров приказва за оставката си, откакто на пожар замести задържания и до този миг намиращия се в ареста Нено Димов. В студиото на Нова телевизия Димитров обаче съобщи, че към този момент остава на поста си, тъй като в случай че всеки си подаде оставката, кой ще работи. Осъзнал е, че би трябвало да даде сигурност и успокоение на хората в системата, в това число и на тези шефове на Басейнови дирекции, които са поискали незабавна среща през днешния ден с концепцията да се отдръпват от постовете си след ареста на директорката от Пловдив.

" И аз си бях подготвил оставката. Днес, с никого не съм го координирал, никакви ластици не съм опъвал, съобщи Емил Димитров и уточни, че той с политика не се занимава. Заключението му от през днешния ден обаче е, че " всеки си носи кръста, макар че на него много тежък му се е паднал, а и непознати кръстове му хвърлили ". Емил Димитров обаче не посочи повече.

Емил Димитров продължава да е засегнат от спецакцията по ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева.

" Това, което бих поискал на тази жена (бел. ред. - Цветелина Кънева), е обективен арбитър. " По думите на министъра не може за административно нарушаване някой да бъде държан в пандиза или ареста.

" Не може за каквото и да е отивате в пандиза, в ареста ", съобщи Ревизоро и изясни, че в Пловдив няма нарушаване, няма изискуеми 60 000 лв.. По думите му обаче в Пловдив има " едни губиделници, които са сготвили това момиче ". Самата акция в Пловдив с оръжие и маскирани спецполицаи съгласно Ревизоро е една ПР акция, която е: " с цел да има сега самун и зрелища " и с цел да се " похвалим в Европа, да се види, че се прави нещо ".

" Защо беше тази показност ", попита Ревизоро за ареста на Кънева и кого пазили с пушки - нея ли, да не ги убие. Министърът попита и ще бъдат ли върнати от служителя на реда с пушката конфискуваните кашони с документи от Басейнова дирекция Пловдив, тъй като тези документи са и за заплащане на отговорности.

" В Пловдив години наред различен Наказателен кодекс ли са чели ", попита още Емил Димитров и бе безапелационен, че това, което се случва не е редно и че не можело Министерство на околната среда и водите да е отговорно за всичко за години обратно.

Министърът обаче знае, че цялата информация към този момент е стигнала в София, при основния прокурор и " той е схванал защо става въпрос ". Димитров предложения основния прокурор Иван Гешев да пристигна да види на място какво става с хвостохранилището в Лъки и по какъв начин Басейнова дирекция Пловдив избавила нещата.

Сега министерството би трябвало за година и половина да реши проблеми, които в продължение на 50-60 години не са решени, изясни Димитров по отношение на оповестеното от него през вчерашния ден след Министерски съвет, че в случай че се съблюдава закона подобен, какъвто е, водата на половината страна би трябвало да бъде спряна.

Иначе още от първия ден, откогато е станал министър, се е свързал с ръководителя на Съюза на ВиК операторите. От 2009 година има едни и същи проблеми - ВиК не могат да вземат скици за парцели, не се знаят сервитути, планове. 40% от ВиК операторите са без разрешителни. 60% нямат санитарно-охранителни зони, тъй като нямат скици.

На три пъти Народното събрание е удължавал срокът за сондажи за вода и последното удължение изтича в средата на 2020 година. Едновременно с това разрешителните би трябвало да се възобновяват на избран период, за което се желаят непостижими такси, а имало " една там групичка хора.... - Емил Димитров не изясни обаче каква е тази " групичка хора ", която се намесва точно при издаването на разрешителните.

Министърът уточни, че ВиК-тата не са регистрирани по справедливи аргументи и тези хора не са нарушители.

На въпрос знае ли, че Специализираната прокуратура още веднъж е влезнала в Басейнова дирекция Пловдив, Емил Димитров съобщи: От вас слушам. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР