Министърът на дигиталната трансформация на Украйна Михаил Фьодоров връчи първата

...
Министърът на дигиталната трансформация на Украйна Михаил Фьодоров връчи първата
Коментари Харесай

Google стана първият носител на „Наградата за мир“ на Украйна -

Министърът на цифровата промяна на Украйна Михаил Фьодоров връчи първата „ Награда за мир “, учредена от украинската страна, на компанията Гугъл. Фьодоров връчи наградата на вицепрезидента на Гугъл Каран Бхатия, заяви „ Хромадске “ .

Специалната „ Награда за мир “ е учредена от президента на Украйна Володимир Зеленски за компании и корпорации, напуснали съветския пазар. С наградата може да бъдат удостоявани и държавни управления и политици от международен мащаб, които най-вече поддържат Украйна и нейната битка против агресора.

При връчването на премията Михаил Фьодоров акцентира, че приносът на корпорацията за бъдещата победа на Украйна е скъп. Компанията Гугъл беше една от първите, които се причислиха към глобите против Русия като затвори редица съветски пропагандни медии в YouTube, спря новите регистрации в облачните услуги, прекрати действието на Гугъл Pay и функционалностите за монетизиране на YouTube в Русия.

Корпорацията също по този начин поддържа Украйна в кибервойната, като даде принадлежности за отбрана на украинските сметки против хакерски атаки. Служители на световния колос направиха дарения за милион и предоставиха безплатни средства на стойност 45 милиона $.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР