Министър Зарица Динкова се срещна с посланика на Израел у

...
Министър Зарица Динкова се срещна с посланика на Израел у
Коментари Харесай

Зарица твърди, че сме безопасна дестинация за израелци

Министър Зарица Динкова се срещна с посланика на Израел у нас Н. Пр. Йосеф Леви Сфари

България е подготвена да посрещне израелски туристи през този зимен сезон като безвредна туристическа дестинация. Взети са всички нужни защитни ограничения, с цел да се обезпечи сигурността на израелските посетители. Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на работна среща с Н. Пр. Йосеф Леви Сфари, дипломат на Израел в България.

Министър Динкова, която в качеството си на заместник-министър на външните работи беше и Националният координатор за битка с антисемитизма, изрази персоналната си съпричастност към човешката покруса, която претърпява народа на Израел и изрече своята угриженост по отношение на увеличението на антисемитските изявления, манифестации и набези, след началото на терористичните набези на терористичната група Хамас.

Тя съобщи, че страната ни осъжда бруталния терористичен  акт против Израел от Хамас, довел до загуба на почтени животи. “В мое лице и в лицето на Министерството на туризма имате цялостна поддръжка. Готови сме да спомагаме с каквото е допустимо на израелската страна. Отдаваме огромно значение на двустранните връзки с Израел, които имат и своите исторически корени. “, увери министър Динкова.

Подкрепата от страна на България значи доста за Израел, акцентира от своя страна Н. Пр. Йосеф Леви Сфари. “Вашата лична обязаност значи доста за нас и то във време, в което народът ни е подложен на нечувана свирепост. Оценяваме поддръжката във ваше лице, както и тази на Правителството ви. Солидарността, която ни демонстрира българския народ, като цяло е извънредно значима за нас и имам вяра, че в бъдеще ще успеем да развием връзките сред двете страни на едно ново, още по-близко равнище. ”, съобщи Н. Пр. Йосеф Леви Сфари.

Туризмът е най-хубавият метод да се върнем към нормалността, добави още дипломат Сфари. “Благодарен съм, че срещата ми с вас ми оказа помощ да го направя. България става все по желана дестинация и аз съм уверен, че след края на това тестване, през което прекосяваме, моите сънародници ще се завърнат в прелестната ви страна. Туризмът е най-хубавият метод да свържем двата народа ”, добави дипломатът.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР