Министър Василев представи параметрите на бюджета за 2023 г. Ясно

...
Министър Василев представи параметрите на бюджета за 2023 г. Ясно
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Бюджетът не решава сериозни проблеми

„ Министър Василев показа параметрите на бюджета за 2023 година Ясно декларирахме, че ще го подкрепим по този начин, както е квалифициран и препоръчан, тъй като България би трябвало да има бюджет, тъй като от 1997 година насам страната ни за първи път в средата на годината е без признат бюджет ”. Това съобщи Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по от, предава " 24 часа ".

“Много ясно дадохме да се разберем, че имаме съществени запаси към този бюджет, тъй като той не взема решение по никакъв метод нито един сериозен проблем на страната. Той не демонстрира пътя, по който да вървим, с цел да преодолеем високата инфлация, а тя е едно от изискванията за влизане в Еврозоната ”, сподели Петкова и акцентира, че липсват вложения в напредък.

“Забелязва се понижаване на разноските за обучение по отношение на Брутният вътрешен продукт, тъй че има доста неща, за които можем да подлагаме на критика този бюджет. За бюджет 2024 година към този момент ще бъдем изключително прецизни, ще следим целия развой, тъй като считаме, че има какво да се направи и да работим в тази посока ”, съобщи тя.

Относно прогнозния растеж на Брутният вътрешен продукт от 1,8 %, Петкова изясни, че икономическият напредък бележи закъснение с този растеж, предаде БГНЕС. “Той ще върви главно по линия на потреблението и на износа, тъй че икономическият напредък от 1,8% е реалистична прогноза ”, сподели още Петкова.

Петкова акцентира, че БЕХ е от значително значение и би трябвало да бъдем прецизни, когато желаеме да вземем 100% от облагата му. “Това е извънредно притеснително и не трябва да се стига до крайности, тъй като БЕХ има потребност от вложения, които са много съществени като парично изражение и би трябвало да се съобразим с тези условия ”, разяснява още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР