Министър Тагарев трябва да бъде обвиняем и съден за шпионаж

...
Министър Тагарев трябва да бъде обвиняем и съден за шпионаж
Коментари Харесай

Костя: Тагарев е агент и трябва да бъде съден за шпионаж

Министър Тагарев би трябвало да бъде обвинен и съден за шпионаж в интерес на непозната страна. Той е сътрудник. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на " Възраждане " Костадин Костадинов в отговор на въпрос дали министърът на защитата Тодор Тагарев съзнателно не е изпратил военната помощ от България за Украйна.

Това са просто некадърници, с изключение на всичко друго. Тези хора повече нямат място в ръководството на страната. Тяхното място е само и единствено в пандиза. Ние настояваме за оставката на цялото държавно управление, настояваме за съд за тези нарушители, настояваме за предварителни избори. Това е най-хубавото решение на политическата рецесия, в която ни вкараха, съобщи Костадинов.

Попитан за какво министър Тагарев е хвален от ръководещото болшинство за своя евроатлантизъм, а в този момент е хулен (по-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска министърът на защитата да бъде заменен – б.ред.), ръководителят на ПГ на " Възраждане " уточни: " Когато се скарат в някаква бандитска тайфа, има ли значение каква тъкмо е повода, мислите ли, че има повече престъпник, по-малко престъпник? За нас евроатлантиците са безусловно идентични ".

Костадин Костадинов съобщи още, че вицепрезидентът на Гагаузката автономност – едната от двете териториални области в Молдова, които са обитаеми над 90% с българи, се е оказал с наложени наказания от Европейския съюз предходната седмица. Санкциите са му наложени за това, че е имал покана за среща с президента на Република Татарстан в Руската федерация. Оказа се обаче, че нашите така наречен европейски сътрудници не са догледали доста добре, тъй като Виктор Петров, както се споделя президентът на Гагаузката федерация, е и български жител, а Европейският съюз не може да постанова наказания на български жители, тъй като това са европейски жители. Когато потърсихме Външно министерство за този случай, оттова чистосърдечно си признаха, че не са чували за него, уточни Костадинов.

Това е глоба не просто към един български жител, към един българин в чужбина, а към една голяма общественост, която наброява повече от 180 000 души, които са проведени в териториална автономност - една дребна българска страна, за която в България съвсем нищо не се знае. Най-позорното обаче беше, че когато разговаряхме с хората там, се оказа, че в съответния случай с Гагаузия българският дипломат не е идвал от години. Всичко това, което се случва, внезапно контрастира с големия интерес на българското държавното управление към Украйна. Изключително е унизително това, което се случва. За следващ път излиза наяве, че България е мащеха на българите в България, зложелател на българите отвън България и обуздан прислужник на всички останали отвън България, в това число и Украйна, сподели още водачът на " Възраждане ".

 
 

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР