Министър Тагарев обвини поименно няколко депутати, че провеждат дезинформационна кампания

...
Министър Тагарев обвини поименно няколко депутати, че провеждат дезинформационна кампания
Коментари Харесай

Насаждан страх от война с Русия намалил желаещите да служат в българската армия

Министър Тагарев упрекна поименно няколко депутати, че организират дезинформационна акция

Руската агитация от страна на водещи български политици е довела до понижаване на искащите да служат в армията ни. Това счита военният министър Тодор Тагарев. Той разяснява тематиката по време на пленарните диспути в Народното събрание по плана на избор на съмнение против държавното управление, импортиран от депутати от Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ.

Въпросът за хората е извънредно сериозен , посочи министърът. Най-тежко било ситуацията в Сухопътни войски. Но казусът не бил занапред, а от години.

„ Основни аргументи за некомплекта са демографската обстановка, последствията от пандемията. Ако се сравнят обаче данните за 2022 и 2023 година, да вземем за пример, за кандидатстването в Националния боен университет, което вие цитирате, единствената разлика сред предходната година и тази година (и двете години има война) е масираната дезинформационна акция, в която участвате и вие – вносителите на вота на съмнение. Само няколко образеца. На 3 ноември господин Костадинов споделя, че това е първа фаза и това ще въвлече България във военния спор . Подобни изказвания и внушения вършат през февруари т.г. господин Цончо Ганев, през юни месец господин Георги Гьоков, още веднъж през юни госпожа Корнелия Нинова. Всички тези спекулации доведоха до отлив на искащи за постъпване на кадрова военна работа във Въоръжените сили или за кандидатстване във висшите военни учебни заведения “, сподели Тагарев от трибуната на Народното събрание,

Думите му провокираха крясъци „ оставка “ и даже обидни квалификации от страна на депутати от „ Възраждане “. Действително, през последната година представители на тази партия и на Българска социалистическа партия непрестанно предизвестяват да не оказваме помощ с оръжия на Украйна, защото това щяло да ни въвлече във войната. Припомняме, че спорът стартира с нахлуването на съветски войски на 24 февруари 2022 година Държавата на Путин окупира няколко района в Източна Украйна, която се пробва да си ги върне назад.

Тодор Тагарев изнесе и следните данни: „ През тази година претендентите за Националния боен университет бяха с 35% по-малко спрямо предната година, а признатите курсанти с 45% по-малко. Това е явен образец, че дезинформационната акция, водена от парламентарно показани политически партии, води надлежно и до увеличение на некомплекта и намаляване на отбранителните качества на страната ни. “

Думите провокираха реакции от страна на гореспоменатите водачи на Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, надлежно, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов. Те отхвърлиха с подигравка думите на Тагарев.

Обвинението, че е съдействала за неналичието на задоволително искащи да служат в армията, Нинова квалифицира като „ анекдот “.

Костадинов пък атакува военния министър, в това число, с обидни квалификации – че лъже, че „ целият български народ “ го наричал „ Тагаренко “ и така нататък

„ Мястото Ви е в пандиза, Тагаренко “, даже избухна най-после Костадинов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР