Министър Стоянов: Няма проблем да намалим потреблението на ток с

...
Министър Стоянов: Няма проблем да намалим потреблението на ток с
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Няма проблем да намалим потреблението на ток с 15%, бизнесът ще се справи

Министър Стоянов: Няма проблем да понижим потреблението на ток с 15%, бизнесът ще се оправи
Прочетете още
Разговори за цените на горивата се водят освен с " Лукойл ", а с всички участници на пазара на едро на горива, сподели Николов

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов разяснява в " Още от деня ", че съгласно него няма да има проблем България да съблюдава рекомендацията на Европейска комисия като понижи потреблението на електрическа енергия с 15%, а бизнесът ще се оправи с тази обстановка. Той посочи, че става дума за цялостното ползване в страната, а не за избрана компания.

По отношение на свръхпечалбите в бранша и солидарното им систематизиране министър Стоянов съобщи:

" Моето мнение е, че в моменти на рецесия би трябвало да си оказваме помощ и секторите между тях, и свръхпечалбите наложително би трябвало да бъдат обложени по някакъв метод. Не може в миг, в който доста браншове страдат, други да просперират свръх. "

По думите му България ще влага доста в индустриални зони и по Плана за възобновяване и резистентност.

" България е една от най-хубавите дестинации в Европейски Съюз за вложения като общи условия - и като налози, и като човешки запаси. ", акцентира той.

Никола Стоянов означи, че сигурно политическата неустойчивост е фактор, който е отрицателен за страната.

Разговори за цените на горивата се водят освен с " Лукойл ", а с всички участници на пазара на едро на горива.

" Както се вижда, значимото е, че носи резултати и аз съм уверен, че идващите 2-3 месеца тези резултати ще са още по-осезаеми ", разяснява министър Стоянов политиката на страната при цените на горивата.

След 1-2 месеца стопира износът на " Лукойл " на модифицирани артикули за Европейски Съюз и страни от третия свят. Според икономическия министър това би повлияло доста отрицателно и ще търсят решение по този проблем в държавното управление.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР