Министър Сандов информира, че е поставен срок за изпълнение на

...
Министър Сандов информира, че е поставен срок за изпълнение на
Коментари Харесай

Владимир Маринов към екоминистъра: Следете за отстраняването на незаконното сметище в Хасково, общината бездейства

Министър Сандов осведоми, че е подложен период за осъществяване на кмета, при безучастие ще последват наказания
За нерегламентирано бунище в региона на бул. „ Васил Левски “, ул. „ Единство “ и ул. „ Момчилград “ в Хасково алармира националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Владимир Маринов в Народното събрание.

„ Това е проблем, който от години тормози жителите на Хасково. Сметището на процедура сега е придобило непоносими за хората мащаби и размери “, уточни още той.

По думите на депутата от Хасково доста пъти въпросът е отнасян до Регионалната ревизия по околната среда, до РДНСК-Хасково, до ВиК-Хасково, до Община Хасково, само че оттова са получавани само наставления, без никакви дейности. Маринов обърна внимание, че общината на процедура е абдикирала от казуса.

„ За страдание, там имаше и една много сериозна повреда на канализационен колектор, който напълно усложни въпроса “, сподели още Владимир Маринов, обръщайки се към министъра на околната и среда и водите с въпроса дали министерството е осведомено с казуса и дали са подхванати дейности за решаването му.

Министър Сандов осведоми народния представител от левицата, че на кмета на община Хасково е обещано наставление да се почистват насъбраните боклуци, като има 45-дневен период за осъществяване след отстраняването на повредата. Той сподели още, че РИОСВ-Хасково ще се извърши навременен следващ надзор и при несъблюдение ще бъдат подхванати административно-наказателни ограничения.

Владимир Маринов остана удовлетворен от отговора на министъра, само че насочи молба министерството да следите процеса, защото, в случай че локалните управляващи са имали предпочитание за решения на казуса от над 5 години, и в случай че зад това не стоят други ползи, свързани с построените наоколо противозаконни постройки, най-вероятно е щяло да има решение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР