Министър Рашков преди малко казахте: Отгоре се дава заповед, отдолу

...
Министър Рашков преди малко казахте: Отгоре се дава заповед, отдолу
Коментари Харесай

Мюмюн Мюмюн: Някой е дал заповед за милиционерщината на изборите

Министър Рашков доскоро казахте: „ Отгоре се дава заповед, изпод се марширува “.

Боя се, че това се е случило по време на предизборните акции предходната година. Някой е дал заповед и са се случили всички тези неща, за които ние през днешния ден задаваме въпроси. С тези думи националният представител от Движение за права и свободи Мюмюн Мюмюн се обърна към вътрешния министър Бойко Рашков по време на парламентарния надзор. Депутатите от Движението зададоха серия въпроси на Рашков за съответни случаи на полицейски произвол и тормоз по време на изборните акции през юли и ноември 2021 година

„ Моят въпрос е обвързван с кмет на обитаемо място – Долно Съдиево, община Маджарово, област Хасково: господин Сейдахмед Мехмед, който е привикан и е принуден да подпише сигнален протокол. Вие сте дали очевидно някаква заповед и надолу по веригата регионалните дирекции стартират да привикват всички деятели, кметове, съветници и да търсят нещо. Какво сте се пробвали да намерите? ”, попита Мюмюн. И добави: На какво съображение този кмет е принуден да подпише сигнален протокол?

Ако разполагате с данни за тормоз, обърнете се към прокуратурата, не към мене, съобщи Рашков. Министърът даваше този отговор на всеки въпрос, заложен от депутат на Движение за права и свободи по съответните случаи, в които деятели на Движението бяха привиквани, разпитвани и принуждавани да подпишат сигнален протокол, макар че работата им в акция е да вършат пропаганда и да раздават пропагандни материали. Министърът не може да проверява своите чиновници, по този начин, че толкова по този въпрос, отговори Рашков. И добави, че против Сейдахмед Мехмед имало постъпил сигнал.

Г-н министър, Вие отговаряте на всички въпроси, че има постъпил сигнал. Всички знаем по какъв начин може да постъпи един сигнал. Ако търсите някой да подаде сигнал, очевидно ще го намерите. Аз ви приказвам за едни неточни, аморални дейности. Не приказвам за случаите, където в действителност установявате нарушаване, сподели Мюмюн.

Говоря за хора, които не всеки ден се срещат с служители на реда. Когато това се случи по време на предизборна акция и някой чиновник накара подобен човек да подпише сигнален протокол, на идващия ден той даже не може да изясни на гласоподавателя програмата на политическата си партия заради разнообразни терзания. Това обърква целия избирателен развой и настройката на гласоподавателите. Това не е правилно, безапелационен бе Мюмюн.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР