Министър-председателят Виктор Орбан заяви, че Унгария не може да приеме

...
Коментари Харесай

Орбан: Върховенството на закона да не се обвързва с бюджета на ЕС |

Министър-председателят Виктор Орбан съобщи, че Унгария не може да одобри клаузата за върховенството на закона за бюджета на Европейски Съюз, както и за Фонда за възобновяване след COVID-19, предава Ройтерс.

Орбан съобщи, че двата въпроса са разнообразни и би трябвало да бъдат обсъждани настрана. Той добави още, че Унгария няма да отдръпна ветото си поради обяснителна декларация, каквато през вчерашния ден изиска Полша - другата страна, която блокира бюджета. 

Унгарският министър-председател сподели още: „ За нас това решение - прикрепването на някакво заявление като увещание на лепящо се листче върху лист хартия - няма да проработи. “

Вчера полският вицепремиер съобщи, че Полша е подготвена да отдръпна ветото си в подмяна на пояснителна декларация за връзката сред еврофондовете и върховенството на закона. 

Унгария и Полша постановиха несъгласие на дълготрайния бюджет на Европейски Съюз в размер на 1,1 трилиона евро и на Фонда за възобновяване от ковид в размер на 750 милиарда евро на 16 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР