Министър-председателят в оставка увери в МС, че правителството работи и

...
Министър-председателят в оставка увери в МС, че правителството работи и
Коментари Харесай

Добрите обещания: Денков проведе заседание на МС, докато гласуваха оставката му

Министър-председателят в оставка увери в Министерски съвет, че държавното управление работи и ще продължава да работи по значимите цели до избора на нов кабинет.

" Добрите обещания са спазените обещания. Това държавно управление удържа на дадената политическа дума и подаде оставка на 9-ия месец на ръководството. Така изпълняваме поетия ангажимент като постановяваме и нова европейска просвета в партийните връзки ", съобщи Денков при започване на днешното държавно съвещание.

" Така изпълняваме поетия ангажимент - като постановяваме нова европейска просвета в партийните взаимоотношения ", съобщи Денков.

Но има още едно по-важно заричане и то е към българските жители и бизнес.

" На тях дадохме увещание, че ще живеят и работят в естествена европейска страна с по-висок стандарт на живот, с правила, със закони, съобщи българският министър председател. Искам още един път да уверя българските жители - държавното управление работи и ще работи по значимите цели - повишение на приходите, основаване на устойчива бизнес среда, усилване на сигурността на страната и затвърждаване на позицията ни в интернационалните връзки до избора на ново държавно управление ", сподели Денков.

Относно взимане на решения за подкрепяне на българите зад граници и демографската рецесия министър председателят в оставка разяснява: `За да се върнат с децата и фамилиите си в подобаващ миг ".

3-годишаната стратегия за сигурността за придвижване по пътищата е във фокуса: " Обещахме на разплаканите майки, че ще направи невъзможното да не губим човешки животи във войната по пътищата ".

Николай Денков поздрави министрите за напъните. " Можете да сте задоволени по тази причина, което постигнахме дружно ", заключи той.



Вчера министър председателят Николай Денков подаде оставка на кабинета и тя бе подадена в деловодството на Народното събрание. Днес Народното събрание преглежда на първо четене оставката. Премиерът пристигна в пленарната зала като единствен представител на кабинета и откакто направи малко изказване напусна Народното събрание за осъществяване на съвещанието в Министерски съвет.

" В историята на България няма образец министър председател да си внася оставката, тъй като е дал заричане. А той даде това заричане освен пред вас, само че и пред целия български народ ", уточни от трибуната на Народното събрание съпредседателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Кирил Петков.

От опозициаята обаче се възмутиха, че министър председателят е напуснал дебатите, защото процедура е при подаване на оставка кабинетът да участва в пленарна зала.

" Такъв дезертьор би трябвало с решение да го задължим и да бъде доведен в пленарната зала, да чуе какво ще му кажем народните представители. Да, ще чуе истината. Да, ще чуе нелицеприятни неща. Да, ще чуе рецензия, само че той е претендент за вицепремиер ", сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

От " Възраждане " Цончо Ганев също подлага на критика неналичието на премиера, като съобщи, че се е изсулил от залата.

Тошко Йорданов влезе в тематиката за отсъствието на премиера. " Министър-председателят Денков се изпързаля като сапун от турска баня ", реагира ръководителят на ПГ на " ИТН ".

Оставката на кабинета Денков бе гласувана в Народно събрание, в този момент на ход е президентът, който би трябвало да организира съвещания с всички парламентарно показани партии и да връчи мандат на най-голямата политическа мощ в 49-ия парламент - ГЕРБ-СДС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР