Министър-председателят увери, че институциите са предприели съответните действия в кризисната

...
Министър-председателят увери, че институциите са предприели съответните действия в кризисната
Коментари Харесай

Водната стихия: Обстановката в засегнатите райони се нормализира. Денков увери, че най-критичното е преминало

Министър-председателят увери, че институциите са подхванали съответните дейности в спешната обстановка, а най-критичното наподобява е отминало. Обсъждани са и  ограничения за компенсиране на потърпевшите, като първата от тях е приемането на еднократна финансова помощ, съобщи още министър председателят.

 

" Свързано е с развалени уреди, там общата сума може да стигне до 2500 лв., само че би трябвало да се внимава още веднъж да бъдат действителни средства. Третата линия е - към този момент са задействани опциите, там където кухнята е залята, няма уреди, хората да могат да употребяват услугата за безвъзмезден обяд. И има и четвърта линия - по линия на Агенцията по заетостта да се наемат хора, които да се включат в почистването към този момент - на улиците, на дворовете, защото военните не им това работата ", означи Денков.

 

Дискутиран е бил и въпросът с началото на процеса по подготовката на планове за възобновяване на засегнатата инфраструктура като пътища и мостове. Само в община Враца засегнатите улици в село Лиляче са за над 6 милиона лв..   

 

Министър-председателят също така сподели следното:

" Още на следващия ден стартират първите срещи на министъра на вътрешните работи, който е началник на тази комисия, която  по табиет назоваваме " за бедствия и повреди ", с цел да стартират да приготвят плановете, оптимално бързо да се възвърне самата инфраструктура и по-късно да се възстановят и средства ", посочи той.

 

Премиерът ще се запознае на място и със обстановката в община Хайредин, а по-късно ще вземе присъединяване и в съвещанието на Областния спешен щаб в Монтана.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР