Министър-председателят Стефан Янев се срещна с премиера на Албания Еди

...
Министър-председателят Стефан Янев се срещна с премиера на Албания Еди
Коментари Харесай

Янев и Рама обсъдиха пътя на Албания къс ЕС

Министър-председателят Стефан Янев се срещна с премиера на Албания Еди Рама, който е на посещаване у нас. Двамата водачи са разискали двустранните връзки, настоящи въпроси от европейския дневен ред и пътя на Албания към Европейски Съюз, осведомиха от Министерския съвет.

В диалога сред двамата българският министър председател е удостоверил поддръжката на България за европейската вероятност на Албания.

„ Обсъдихме двустранните връзки сред двете страни. Нашата обща оценка е, че връзките ни се развиват по един извънредно добър метод. Начин, който е за образец по какъв начин би трябвало да се развиват добросъседски връзки “, съобщи след срещата българският министър председател Стефан Янев.

В нашите пленарни диалози забелязахме, че нямаме въпроси, които са открити и остри, които се нуждаят от съществено дискутиране и съществено задълбочаване. (...) Решенията, които имаме, работят. Те са устойчиви и връзките ни са в най-хубавия подтекст в полза на народите на двете страни ", подчертава още Стефан Янев.

Обърнахме внимание и на българското национално малцинство, което се радва на един добър банкет и е един добър образец за най-хубавия мост сред двете страни, добави той.

" Констатирахме подобие в тематиките, в това число по европейската вероятност на Албания, нейната евроатлантическа принадлежност ", уточни Стефан Янев.

" Позицията на България във връзка с Република Северна Македония до известна степен е и затруднение пред вероятността на Албания бързо да върви по пътя. Ние се надяваме, че българската позиция, както измежду европейските ни сътрудници, по този начин и в Албания е добре позната и добре комуникирана, тъй че да не се получава резултатът на едно отрицателно, целеустремено говорене и да основава отрицателно чувство, че България прави нещо погрешно. Напротив, позицията ни е ориентирана точно към проява на нашите заявления, че европейският път, както на Република Северна Македония, по този начин и на Албания е открит, ние го поддържаме ", съобщи българският министър председател.

Албанският министър председател Еди Рама благодари за гостоприемството и положителния звук на извършените диалози.

„ Благодаря, че подчертахте обстоятелството, че Албания е модел за връзките си към малцинствата. Ние се усещаме доста добре, че нашето законодателство за малцинствата се издигна на европейско равнище “, означи Рама.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР