Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Великобритания Роб

...
Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Великобритания Роб
Коментари Харесай

Стефан Янев обсъди с посланика на Великобритания провеждането на изборите и инициативата Три морета

Министър-председателят Стефан Янев организира среща с посланика на Англия Роб Диксън. В рамките на диалога бе маркирано доста положителното равнище на двустранните връзки и бе дадена висока оценка на поддържането на дейния политически разговор с Англия, която е значим сътрудник в Европа и съдружник в НАТО.

По време на срещата сред премиера Янев и дипломат Диксън бе подчертано върху нуждата от задълбочаване на двустранните връзки по нов метод след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, в това число по отношение на външната политика, защитата, сигурността и стопанската система.

Бе изразен интерес към по-прагматичен метод за съдействие сред двете страни, както и за намирането на ефикасен метод за задълбочаване на връзките на двустранно, районно и интернационално равнище. Бе разисквано също провеждането на идните парламентарни избори на 11 юли и провокациите в това отношение.

Специално внимание бе обърнато на опциите за по-тясно съдействие в границите на Инициативата " Три морета “.

В хода на диалога бе разисквана също и тематиката за европейската вероятност на Република Северна Македония. Министър-председателят Стефан Янев употребява опцията да изложи изрично и в детайли българската позиция по въпроса в подтекста на нуждата нашите евроатлантически сътрудници да имат ясно схващане на българския народен интерес.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР