Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Словения у

...
Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Словения у
Коментари Харесай

Стефан Янев: Европа взима страната на Северна Македония, за сметка на България

Министър-председателят Стефан Янев организира среща с посланика на Словения у нас Анжей Франгеш, като фокус на диалога им бе Словенско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Стефан Янев препотвърди българската позиция и кардиналната поддръжка на България за европейската вероятност на РСМ и Албания, като изведе на напред във времето нуждата от по-ефективен разговор и действителна воля за на отбраната на човешките права и прекратяване на езика на омразата.

Бе изразено чувството, че европейските ни сътрудници по-скоро вземат страна, толерирайки РСМ, респективно - обвинявайки България, без действителни и аргументирани учредения. Българският министър председател означи, че в своето качество той се старае да работи като политик, а не като бюрократ и в този смисъл главен приоритет е да бъде показан и предпазен в оптималната степен националният интерес на Република България.

В края на диалога българският министър-председател пожела триумф на Словенското председателство и акцентира, че държи на открит и почтен разговор и че разчита на взаимност в това отношение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР