Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в

...
Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в
Коментари Харесай

Стефан Янев и Херо Мустафа обсъдиха борбата с корупцията и сътрудничеството в отбраната

Министър-председателят Стефан Янев организира среща с посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа.

В рамките на диалога им в Министерския съвет акцент беше подложен върху стратегическото партньорство на България и Съединени американски щати и устрема на двете страни да продължат ползотворното му развиване, се показва в известието на държавната осведомителна работа. Отчетено е смисъла на регулярните контакти сред България и Съединени американски щати в разнообразни формати и на отличния разговор на най-високо равнище.

Янев и Мустафа са разискали двустранното партньорство в битката с корупцията и в областта на защитата и сигурността, както и капацитета на търговско-икономическите връзки на България и Съединени американски щати. Отбелязано е още сполучливото българско домакинство на Инициативата „ Три морета “, която има поредната поддръжка на Съединени американски щати.



В хода на диалога дипломат Херо Мустафа срещна министър-председателя Стефан Янев с плануваната от американския президент Джо Байдън виртуална „ Среща на върха за народна власт “ в края на актуалната година, гласи информацията. Премиерът Янев е приветствал самодейността и е изразил очакване форумът да способства позитивно за значими в световен проект тематики.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР