Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Руската федерация

...
Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Руската федерация
Коментари Харесай

Янев се срещна с Митрофанова: Черната кутия на падналия МиГ може да замине за Русия |

Министър-председателят Стефан Янев организира среща с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова. От прессъобщението се разбра, че черната кутия на пандалия при учения в Черно море на 9 юни МиГ-29 на българските Военновъздушни сили може най-накрая да замине за Русия. На 25 юни, след дълго търсене на кутията, експертите в авиобаза „ Граф Игнатиево ” откриха, че кутията е разхемертезирана и в нея има разкъсан лентов кабел и те взеха решение, че не могат да поемат отговорността да изгубят данните. За това бе решено, че кутията би трябвало да се изпрати на производителя в Украйна, само че след това стана ясно, че кутията е създадена в Русия.

В хода на диалога е разисквана опцията данните от „ черната кутия “ на авариралия аероплан МиГ-29 да бъдат снети в лаборатория на съветската корпорация РСК „ МиГ “ на територията на Руската федерация. " Формалностите по пътуването към този момент са уредени и български военни ще могат да транспортират „ черната кутия “ в околните дни ", оповестиха от министерски съвет. 

" Във фокуса на диалога бяха двустранните връзки, основаващи се на дългогодишни исторически обичаи, културна непосредственост и другарски връзки сред двата народа. В рамките на срещата министър председателят Янев акцентира, че България желае да развива връзки с Руската федерация, основани на равнопоставен политически разговор и градивно съдействие по всички въпроси от съвместен интерес. В този подтекст дипломат Митрофанова приветства развиването на прагматични стопански планове от общ интерес и изгода за двете страни ", написа още в прессъобщението. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР