Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Кралство Белгия

...
Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Кралство Белгия
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с посланиците на Белгия и Нидерландия

Министър-председателят Стефан Янев организира среща с посланика на Кралство Белгия Фредерик Мьорис и с посланика на Кралство Нидерландия Беа загар Тъшър.

Двамата посланици поздравиха българския министър-председател Стефан Янев с назначението на служебното държавно управление и пожелаха триумф в реализирането на неговите цели.

По време на диалога министър председателят Янев акцентира, че страните от Бенелюкс са значими наши сътрудници и съдружници в Европейския съюз и НАТО. Българският министър-председател изрази предпочитание за продължение на дейния политически разговор и за задълбочаване на съдействието в редица сфери от съвместен интерес.

От страна на посланиците бе отправено обръщение, че България е значим член на Европейския съюз и че мощна България значи мощен Европейски Съюз. Акцент бе подложен върху провокациите пред одобряването на върховенството на закона у нас.



Българският министър-председател обърна внимание, че основен приоритет на служебното държавно управление е точно да отстоява върховенството на закона, като ръководи намерено, транспарантно и в сходство с разпоредбите. Българският министър председател акцентира, че върховенството на закона и бизнес климатът са директно свързани и в това отношение е доста значимо да се сътвори подобаваща среда за дейно икономическо развиване.

В хода на срещата министър-председателят Стефан Янев бе безапелационен, че националните старания би трябвало да бъдат ориентирани предпочитано към битката с корупцията. Основна задача на служебния кабинет е даде образец, че процесите в България може да се случват по верен метод, тъй че да се върне вярата на хората за по-добър живот. Премиерът Янев изрази своето разбиране, че политиката би трябвало да се основава на три съществени стълба: благополучие, сигурност и правдивост.

Акцент бе подложен и върху европейската вероятност на Република Северна Македония, както и върху провокациите в това отношение. Министър-председателят Стефан Янев открои нуждата от основаването на съответен механизъм за премерване и следене на напредъка в договарянията сред България и Република Северна Македония в осъществяване на контрактуваните задължения сред двете страни.



По време на срещата бяха разисквани и опциите за по-задълбочено съдействие в областите на стопанската система и търговията, както и вероятностите за привличане на повече задгранични вложения в България. Предмет на диалога бе и Планът за възобновяване и резистентност, като в този подтекст бяха разисквани и разнообразни форми за продан на прагматични хрумвания, информация и положителни практики. Министър-председателят Стефан Янев съобщи, че държавното управление интензивно работи по актуализация на Плана, като очерта главните параметри на тактиката за неговото актуализиране и възстановяване в подтекста на националния ни интерес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР