Министър-председателят си постави условията: можел да говори с депутати от

...
Министър-председателят си постави условията: можел да говори с депутати от
Коментари Харесай

Петков съгласен Асен Василев да е премиер

Министър-председателят си сложи изискванията: можел да приказва с депутати от всички партии, само че в случай че изоставен групите си и станат самостоятелни
След половин година на власт министър председателят Кирил Петков даде обещание: в случай че оцелее държавното управление му, ще реформира администрацията за шест месеца и ще прекарва повече време с хората.

Пред публицисти министър-председателят продължи да показва нулево разкайване за „ люспенето “ на депутати от Има Такъв Народ.

„ Кирил Симеонов взе вярното решение, съгласно мен, че ще гласоподава в поддръжка на държавното управление и няма да хвърли това държавно управление в серпантина от политически риск, ни даде вяра, че има още хора, които мислят по тази тематика “, съобщи той.

„ Ако инцидентно не успеем и падне държавното управление, в идващия мандат с съдружните ми сътрудници ще стартираме да приказваме с всеки един народен представител от всички политически сили, който желае да реши дали да поддържа това държавно управление, само че би трябвало да са самостоятелни “, сложи изискванията си той.

Според Петков ГЕРБ и Движение за права и свободи желали да се схванат с него, само че той не желаел задкулисието.

„ Ако паднем ще седнем отново с Българска социалистическа партия и Демократична България да приказваме. Не съм развял бялото знаме за премиерския пост, само че моята роля е обвързвана с цялостната смяна, а не с позиция. Но последното нещо, което бих направил е да дам този пост на някого от задкулисието. Бих подкрепил Асен Василев да е министър председател. Двамата решаваме дружно и няма значение кой е начело и кой е откъм гърба “, успокои Кирил Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР