Министър-председателят ще участва във видеоконферентната Среща на върха на Берлинския

...
Министър-председателят ще участва във видеоконферентната Среща на върха на Берлинския
Коментари Харесай

Стефан Янев ще говори за значимостта и потенциала на Берлинския процес в Среща на върха

Министър-председателят ще взе участие във видеоконферентната Среща на върха на Берлинския развой, която ще се организира на следващия ден, 5-ти юли. Форумът ще бъде открит от канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, след което ще започва пленарната сесия: „ Седем години от началото на Берлинския развой: доближаване на района – достижения, сегашни и бъдещи цели “.

В рамките на изявлението си пред водачите от самодейността, министър председателят Стефан Янев ще подчертае значимостта, успеваемостта и капацитета на Берлинския развой . Неговите директни резултати са свързани с възстановяване на районното съдействие в региона на свързаността, общественото и икономическото доближаване, стабилността, взаимното съгласие и обезпечаването на по-добър живот за жителите от Западните Балкани.
 Стефан Янев успокои, че всички машини за изборите към този момент са налични Стефан Янев успокои, че всички машини за изборите към този момент са налични
Всички машини, нужни за провеждането на парламентарните избори на 11 юли, към този момент са налични. Това разгласи преди началото на постоянното...

Българският длъжностен министър-председател ще означи, че европейската вероятност продължава да бъде основен мотор за трансформацията в Западните Балкани . В тази връзка министър председателят Янев ще подчертава върху значимостта на подписаните два основни документа на Срещата на върха на Берлинския развой в София през предходната година - Декларацията за създаване на районен вътрешен пазар и Декларацията за Зелен дневен ред за Западните Балкани.

През 2020 година България и Република Северна Македония бяха взаимни домакини на Берлинския развой, което бе казус страна членка на Европейския съюз (ЕС) и държава-кандидат за участие да ръководят самодейността. На Срещата на върха в София бяха взети значими решения за жителите на Западните Балкани в областта на районното съдействие и свързаността във всичките й аспекти, което има за цел да ги приближи до нормите и стандартите на Европейски Съюз.

Берлинският развой за Западните Балкани е районна самодейност, стартирана от канцлера на Германия Ангела Меркел през август 2014 година Участници в процеса са страните от Западните Балкани - Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Албания и Черна гора, и се подкрепя от страните членки на Европейски Съюз Германия, Франция, Австрия, Италия, Полша, България, Гърция, Хърватия, Словения и Англия. Замисълът на Берлинския развой, който се намира официално отвън институционалната рамка на Европейски Съюз, е да добавя и подкрепя процеса на европейска интеграция на шестте страни от Западните Балкани. А активността на самодейността е ориентирана в три основни посоки – стопанска система и съгласуваност, добросъседски връзки и сигурност.

От 01.01.21 година Германия пое функционалностите на ръководител на Берлинския развой и заявява подготвеност за надграждане на постигнатото по линия на предходните ръководи на самодейността при съблюдаване на одобрените формати. Поради пандемията, породена от COVID-19, всички министерски срещи и конгреси в границите на Берлинския развой, както и Срещата на върха на 5-ти юли т.г. в Берлин, са под формата на видеоконференции.
 Стефан Янев разиска почистването на река Тополница Стефан Янев разиска почистването на река Тополница
Премиерът Стефан Янев организира работна среща с кмета на община Чавдар Григор Даулов. Основна тематика на диалога бе екологичното положение...

Тази година акцент се слага върху отчитане на постигнатото през миналите седем години след лансиране на самодейността от канцлера Меркел и осъществяването на набелязаните за района цели и цели за приобщаването му към европейските правила и стандарти, както и по линия на построяването на Общ районен пазар и подсилване на разговора и районното съдействие в Западните Балкани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР