Министър-председателят проведе телефонен разговор с премиера на Албания . Във

...
Министър-председателят проведе телефонен разговор с премиера на Албания . Във
Коментари Харесай

Борисов към Рама: България подкрепя Албания за ЕС

Министър-председателят организира телефонен диалог с премиера на Албания. Във фокуса на диалога бе позицията на страната ни за за присъединение на Албания и Република Северна Македония (РСМ) към Европейски Съюз.
„ България твърдо поддържа Албания по пътя й към европейското семейство. Считаме, че сте посочили посветеността си към европейските полезности, отговорността и мотивацията да вървите напред и имате нашата поддръжка “, акцентира министър-председателят Борисов пред своя сътрудник.
 България поддържа европейската вероятност на страните от Западните Балкани България поддържа европейската вероятност на страните от Западните Балкани
Правителството утвърди през днешния ден на изключително съвещание, извършено посредством видеоконферентна връзка, позицията на България по отношение на преговорните...
Премиерът Борисов означи също, че страната ни е измежду най-силните покровители на процеса по разширение на Съюза и по тази причина издигна тематиката високо в европейския дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година „ Защото европейската вероятност е най-силната мотивация за реализиране на преход към демократично ръководство и пазарна стопанска система в Западните Балкани “, добави Борисов.
По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония, Борисов уточни и посочи, че България е една от страните, които най-вече е упорствала и желала РСМ да стане част от Европейски Съюз. В този подтекст напъните на България постоянно са били ориентирани към постигането на консенсус по значимите за двете страни тематики. „ За страдание сходна ангажираност не се следи от страна на Република Северна Македония. Готови сме да продължим диалозите и интензивно да работим в осъществяване на Договора за добросъседство “, сподели още Борисов пред албанския министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР