Министър-председателят проведе спешна среща с ръководствата на КНСБ и КТ

...
Министър-председателят проведе спешна среща с ръководствата на КНСБ и КТ
Коментари Харесай

Янев и синдикатите обсъдиха бъдещето на „Марица-изток“ 2

Министър-председателят организира незабавна среща с управленията на КНСБ и КТ „ Подкрепа “, мотив за която беше бъдещето на, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В диалозите присъединяване взеха и министрите на енергетиката и труда и обществената политика и. Акцент на срещата са били въпросите по енергийната тактика на страната, както и по плановете от Плана за възобновяване и резистентност.

„ Предстои сътрудниците от министерството на енергетиката и синдикалните организации да проведат среща с КЕВР, защото предстоят вести за действието на Топлоелектрическа централа " Марица Изток " 2 и мините “, изясни Донев след края на срещата и добави: „ Работим бързо и оперативно, тъй че да се вземат решения в интерес на работещите в мините и енергетиката ида послужат за това енергийната система да работи бързо и без сривове “.
 Енергийният министър: Преструктурираме държавните сдружения за по-малко разноски Енергийният министър: Преструктурираме държавните сдружения за по-малко разноски
Фокусът на нашата работа през миналия месец бе натрапен от неналичието на вероятност в предходните години пред бъдещето на комплекса &bdq...

От своя страна президентът на КНСБ Пламен Димитров дефинира държавната Топлоелектрическа централа „ Марица-изток “ 2 като „ горещият картоф “, защото, счита той, към момента няма петгодишна визия за бъдещето му,

„ Проблемът е народен и би трябвало да бъде решаван с цялата отговорност. Настояваме за бистрота по какъв начин се развива Планът за възобновяване и резистентност в енергийната му част, която сега нямаме “, сподели безапелационен бе той. Димитров напомни още, че синдикатите са съумели да заложат като условия пред българското държавно управление една рамка за излъчванията, която е надалеч по-благоприятна. „ Битката през декември беше изгубена от 9 страни, които я водеха. Стана ясно, че „ Зелената договорка “ ще промени нашата енергийна система и стопанската система като цяло “, добави още президентът на КНСБ.

„ Това, което ни облекчи в някакъв смисъл, беше изненадващата за мен готовност на министър-председателя в толкоз характерен бранш като енергетиката. Очертахме алените линии за нас и те са, че ние няма да се съгласим с стратегии, които ще предложат на миньорите да станат берачи на лавандула някъде “, сподели на собствен ред Димитър Манолов от КТ „ Подкрепа “.

Предстои среща на синдикатите и с управлението на Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР