Министър-председателят подтиква президента да наруши конституцията. По конституция външната политика

...
Министър-председателят подтиква президента да наруши конституцията. По конституция външната политика
Коментари Харесай

Александър Маринов: Премиерът иска президентът да наруши Конституцията с позиция за Навални

" Министър-председателят подтиква президента да наруши конституцията. По конституция външната политика се създава от държавното управление, а не от президента. Трудно е да се прозре претекстът на министър-председателя за това. Никой не би споделил да вземем за пример, че Еманюел Макрон не е бранител на демокрацията, а той не приказва по тази тематика за Навални ", съобщи ръководителят на Стратегическия съвет при президента професор Александър Маринов в " Тази заран " по bTV във връзка последните словесни престрелки сред президента и премиера.

 Борисов с нов апел: Радев въпреки всичко да каже позицията си за Навални, няма да му се карат Виж още

Темата за Навални не е основна за изясняване на несъгласията сред президента и ръководещите, счита Маринов. Според него разликите сред Борисов и Радев са съществени и са основани на кардиналните разлики за ръководството на страната и за отношението на страната към хората.

" Който и да пристигна след изборите на власт, в случай че се държи по този начин, както сегашните ръководещи, ще получи същото отношение от президента ", сподели Маринов.

Консултациите при президента за изборите са посочили какъв брой са дълбоки разликите сред него и ръководещите, а що се отнася до самите диалози на Радев с политическите сили, те са били потребни и са обрисували огромните проблеми, които тревожат обществото към вота, като да вземем за пример въпросът за огромния брой невалидни бюлетини, счита ръководителят на Стратегическия съвет при президента.

Би било прелестно президентът и министър председателят да се обединят, с цел да има почтени избори, само че ГЕРБ съобщи, че не приема концепциите на президента, счита Маринов.

Що се отнася до датата за изборите, ръководителят на Стратегическия съвет при президента разяснява: " Аз също бях последовател на малко по-късна дата. Идеята да се отсрочи датата беше предвид на това да се приготви изпълнителната власт, за жалост такава подготвеност не бе дадена и по тази причина евентуално не се отсрочи с доста датата на вота ".

 Президентът отговори остро на Виж още

" Смятам, че президентът би трябвало да се кандидатира за втори мандат и ще се кандидатира ", съобщи Маринов, който акцентира, че държавният сега има огромен рейтинг и се употребява с доверието на хората.

Маринов не счита, че президентът разединява нацията, както настояват ръководещите. По неговите думи Радев е обединител на хората, а не на политическите клики и по тази причина се получава разминаването в оценката за него.

Ако президентът се кандидатира за втори мандат, той ще търси поддръжка на кардинална основа и от необятна гражданска платформа, разяснява Маринов.

" След като Движение за права и свободи не приема президента, двоумя се той да върви и да ги кандърдисва ", съобщи ръководителят на Стратегическия съвет при президента в отговор на въпроса дали президентът ще търси поддръжка от придвижването и означи, че при предходните избори част от гласоподавателите му са дали своят вот за Радев, само че не са били от решаващо значение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР