Министър-председателят обяви също, че се търси начин природният газ от

...
Министър-председателят обяви също, че се търси начин природният газ от
Коментари Харесай

Премиерът: В България има толкова инвестиции, че вече няма работна ръка


Министър-председателят разгласи също, че се търси метод природният газ от Туркменистан да се употребява за българския газов хъб " Балкан “. Той заяви, че ще организира диалог с съветския министър председател Дмитрий Медведев по отношение на опцията туркменистанският газ да бъде прекаран през Русия. Според Борисов българските компании стартират да навлизат в страната край Каспийско море, което се дължи на гаранциите, предоставени то локалните управляващи.

" Надявам се през септември да подпишем контракт с вложител от Южна Корея, който е за към 1.5 милиарда $ ", сподели Борисов, допълвайки, че и за тази инвестиция ще се нужни служащи.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов посочи, че не става въпрос за вложител от сферата на автомобилостроенето. Той разгласи, че България се състезава за инвестицията с няколко други страни и поради това няма да бъдат разкривани спомагателни елементи. Караниколов удостовери информацията, че страната ни е към момента и в конкуренцията за локация на новия цех на Фолксваген, което бе оповестено от премиера Борисов пред немска медия при започване на седмицата.

Борисов е отпред на държавна делегация, съпроводена от предприемачи, която е на тридневно посещаване в азиатската страна. Очаква се в понеделник българският министър председател да се срещне с съветския си сътрудник Медведев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР