Министър-председателят Николай Денков заяви днес след Извънредния Председателски съвет на

...
Министър-председателят Николай Денков заяви днес след Извънредния Председателски съвет на
Коментари Харесай

Денков: Рискът от бежанска вълна не бива да се подценява

Министър-председателят Николай Денков съобщи през днешния ден след Извънредния Председателски съвет на Народно събрание, че държавното управление е подхванало " ограничения, свързани с това какви опасности могат да се чакат в бъдеще. Един риск, който не може да се подценява е една бъдеща бежанска вълна ", акцентира Денков. " Но първо – това не се чака да се случи в непосредствените дни. И второ – посоките сега са ориентирани не към България, а към други страни, тъй че това не е непосреден риск. Просто би трябвало да внимаваме за в бъдеще”, сподели още министър председателят.

Денков бе корав в позицията си, че " трите съществени институции би трябвало да работят в синхрон ". " Правителството към този момент е подхванало ограничения и те са свързни, както с защита на основните обекти, по този начин и с местата, на които се събират доста хора – като гари, пристанища и летища ", добави министър-председателят.

Премиерът изрази мнение и по отношение на вчерашната среща при президента, отдадена на сигурността и защитата, на която не участваха вътрешния министър и министъра на защитата.

" Форматът на тази среща не беше доста явен. С госпожа Габриел можем да представляваме държавното управление. Ясно е, че службите би трябвало да подават информация към всички институции. Срещата беше задоволително градивна. С президента направихме изказване. Това е изцяло задоволително ", съобщи Денков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР