Министър-председателят Николай Денков споделя позицията на председателя на ПГ на

...
Министър-председателят Николай Денков споделя позицията на председателя на ПГ на
Коментари Харесай

Денков се съгласи с Пеевски: Възраждане не трябва да води комисията за службите

Министър-председателят Николай Денков споделя позицията на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че не е редно представител на проруската партия " Възраждане " да оглавява парламентарната комисията за надзор на службите за сигурност.

 

" Системно виждаме позиции на " Възраждане ", които са антиевропейски, много постоянно несъответстват на ползи на страна, която ни е оповестила за вражеска ", сподели Денков пред публицисти, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Добави, че има терзания за това, че " Възраждане " поема парламентарната комисията за надзор над службите, само че и че това е въпрос, който Народното събрание би трябвало да реши.

 

Според правилника на Народното събрание при всяка нова сесия тази комисия сменя ръководителя си, като политическите сили се редуват съгласно числеността си и този месец пристигна ред да я оглави групировката на Костадин Костадинов да я оглави.

 

На първото пленарно съвещание през новата сесия ръководителят на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) заяви, че председателството ѝ ще бъде поето от депутата от групата Николай Дренчев, призовавал в предишното съветския президент Владимир Путин да направи блицкриг в Украйна.

 

Срещу.ротацията първо се разгласи Движение за права и свободи като ръководителят на парламентарната група Делян Пеевски настоя спшно да се промени парламентарният устав.

 

Едновременно с това Денков се изрече сериозно към законопроекта на Движение за права и свободи, който под предлог да бъдат лимитирани вложенията от Русия, вкарва, съгласно адвокати, вкарва режим, непосредствен до лицензионния, за всяка небългарска инвестиция.

 

В изявление за радио " Дарик " Денков сподели, че в Европа контролът на токсичните вложения се отнася до огромни инвестиции в сериозни за националната сигурност браншове.

 

" Не знам по какъв начин стана, само че се появи план на закон, в който тази концепция е изкривена. Прагът беше свален до доста ниски стойности и не е очебийно, че става дума за сериозна инфраструктура. Няма по какъв начин да бъде признат по метода, по който беше показан в последните дни, това би било нездравословно ", сподели министър председателят.

 

Той изрази вяра, че след крачката настрана " ще се върнем в правия път ".

 

Вицепремиерът Габриел го поддържа като добави, че процедурите би трябвало да са по-бързи, а административната тежест - по-малко.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР