Министър-председателят Николай Денков ще участва в редовното заседание на Европейския

...
Министър-председателят Николай Денков ще участва в редовното заседание на Европейския
Коментари Харесай

Премиерът Денков ще участва в заседанието на ЕС в Брюксел, ще се обсъжда и темата Шенген

Министър-председателят Николай Денков ще взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет в Брюксел през днешния ден и на следващия ден.

Европейските водачи ще разискват обстановката в Украйна и в Близкия изток, средносрочната проверка на Многогодишната финансова рамка (МФР), проблемите в стопанската система и миграцията.

Преди съвещанието на Европейския съвет министър председателят ще се срещне със заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова и ще беседва с представители на интернационалната организация „ Репортери без граници “.

Очаква се тематиката Шенген също да се разисква в Брюксел.

По-рано през седмицата министър председателят на Австрия сложи съществени рецензии към метода, по който действа безвизовото пространство. След среща с Денков той изясни, че отводът на страната му за разширението няма нищо общо с България и Румъния. Проблемът е, че Шенген не работи, безапелационен беше Карл Нехамер. От своя страна българският министър председател го увери, че границите на Европейски Съюз ще бъдат защитавани по-добре, в случай че двете страни са вътре в Шенген.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР