Министър-председателят Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии

...
Министър-председателят Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии
Коментари Харесай

Премиерът Денков с равносметка на първите шест месеца на кабинета

Министър-председателят Николай Денков дава отговор на въпроси на жители и медии по време онлайн лъчение на страницата на Министерския съвет във Facebook.

Поводът са миналите шест месеца от началото на работата на кабинета, който встъпи в служба при започване на юни. Въпроси към премиера могат да се задават авансово в мненията под видеоанонса, както и по време на живото лъчение на страницата на Министерския съвет във Facebook.

Ако няма схващане на българската позиция, това сигурно ще се отрази на отношението на българите към Австрия. България е доста последателна в метода си. Прагматичният метод е продължение на договарянията.

До последния работен ден на тази година ще продължава да се договаря за Шенген, сподели министър председателят Денков.

Премиерът Денков разяснява резултатите на българските възпитаници на интернационалния тест PISA.

Българските възпитаници знаят доста, само че не могат да ползват, това което знаят, е споделил основателят на PISA.

По думите на Денков това, което ни се губи е, че би трябвало да променим задачата на образованието - а тя би трябвало да бъде децата да ползват знанията си.

PISA демонстрира, че имаме проблем тъкмо в тази част от нашата просветителна система - с използването на знанията си.

Реформата не е еднократен акт. За подготовката на една цифрова раница се изисква време.

Един от главните принадлежности да променим метода е в това по какъв начин изпитваме децата си. Част от казуса ни е, че продължаваме в доста от изпитите има доста тежест във възпроизвеждането на обстоятелствата.

Това, което демонстрира практиката е, че когато поискаш смяна, доста мъчно получаваш поддръжка - и политическа, и социална.  

На 8 ноември министър-председателят отговори на въпроси на настоящи тематики на жители и медии във Facebook във връзка пет месеца от ръководството на държавното управление. Сред засегнатите от премиера тематики тогава бяха отминалите локалните избори, отказаната от президента промяна на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “, присъединението към Шенген и еврозоната и други.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР