Министър-председателят Николай Денков обяви, че е изпратил аргументирано искане на

...
Министър-председателят Николай Денков обяви, че е изпратил аргументирано искане на
Коментари Харесай

Денков официално поиска оставката на шефа на ДАНС

Министър-председателят Николай Денков разгласи, че е изпратил аргументирано искане на президента Румен Радев, в което му предлага да освободи ръководителя на Държавната организация " Национална сигурност ".

" Днес до 12 часа, в отговор на мое публично искане, ръководителят на ДАНС Пламен Тончев трябваше да показа стимулирано предложение за предварително преустановяване на пълномощията на заместник-председателя на организацията Деньо Денев. Вместо предложение, получих отвод поради, изтъквам, „ липса на причини “.

Министър-председателят напомни, че Денев и ДАНС застанаха при започване на " саботажа " против потреблението на машини на първия тур на локалните избори предходната неделя. Заместник-председателят на организацията подписа информация " с операции и внушения " за непозволена интервенция в самите машини, като въпросният документ не дава отговор на условията на закона, стана ясно от думите на министър-председателя. Затова и преди седмица изиска оставката му, а в този момент - след отхвърли - и тази на Тончев.

По закон ръководител на ДАНС се назначава и освобождава с декрет на президента по предложение на Министерския съвет. Държавният глава може да откаже подписването му.

Денков не е получил от организацията никаква информация към митингите на енергетиците, Неприемането на годишния отчет за активността на ДАНС за 2022 година в Народното събрание министър председателят окачестви като казус. " Това значи, че организацията не дава отговор на упованията на болшинството в контролния си орган - Народното събрание. "

Очаквайте детайлности!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР