Министър-председателят Николай Денков каза днес, че е готов да се

...
Министър-председателят Николай Денков каза днес, че е готов да се
Коментари Харесай

Денков е готов да се извини на обикновените земеделци, но не и на едрия аграрен бизнес

Министър-председателят Николай Денков сподели през днешния ден, че е подготвен да се извини на елементарните аграрни производители поради крамолната си имитация, че говорещи от тяхно име едри предприемачи се държат като " терористи ". На последните той съобщи, че не вижда за какво да се извинява. 

Денков в навечерието оповестени на следващия ден митинги на зърнопроизводители срещу повдигане на възбраната за импорт на украинско зърно. Очаква се те да да блокират гранични пунктове, пътища и центъра на София с машините си.

„ Уважавам труда на хората, които създават продуктите, с които всички ние се храним. Винаги съм подготвен да работя с тези от тях, които желаят да работят с държавното управление, с цел да намираме дружно решения на техните проблеми. На тези хора съм подготвен да се извиня, в случай че са се почувствали наранени, макар че думите ми не бяха ориентирани към тях “, сподели министър председателят в отговор на журналистически въпрос.

„ Не виждам защо да се оправдавам на другите, които макар милиардните годишни дотации и помощи, с които си построиха вили и си купиха яхти и скъпи коли, не помниха помощта от Европейския съюз и от страната, отхвърлиха разговор с държавното управление и сложиха ултиматуми за блокади на гранични пунктове, пътни артерии и центъра на столицата “, уточни акад. Денков.

Той прикани в идващите дни всеки аграрни производител да реши към коя от тези две групи принадлежи.

Кабинетът към този момент работи върху смяна в методиката за субсидиране на земеделското произвеждане, сподели още Денков. Целта е да бъдат подпомагани повече дребните и междинните производители на обичайни български култури, които изчезнаха от пазара – зеленчуци и плодове, месо, мляко и мед.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР