Министър-председателят Николай Денков излезе с остър призив срещу Възраждане и

...
Министър-председателят Николай Денков излезе с остър призив срещу Възраждане и
Коментари Харесай

Кабинетът порица Възраждане и поиска Радев и партиите да реагират на призивите за насилие

Министър-председателят Николай Денков излезе с изострен апел против " Възраждане " и изиска останалите институции да вземат отношение по отношение на държанието и апелите за принуждение от страна на партията.

На конференция в Министерски съвет министър председателят приказва за скорошните прояви на " Възраждане ", в това число случаите на експанзия и заканите на водача ѝ Костадин Костадинов.

" Този вид дейности от страна на " Възраждане " започнаха преди две години, само че през последния месец виждаме непрестанно активиране на тази експанзия, в това число и с постове от водача на партията, принуждение по улиците, възбрана към народни представители да създадат свои изявления от пленарната естрада ", изясни Денков.

По думите му, огромните проблеми стартират точно с сходни " дребни акции ". Затова Министерски съвет изрично декларира, че подобен вид държание е " недопустимо " и моли останалите институции, измежду които президентството и партиите в Народното събрание, да вземат отношение по въпроса.

По време на изявлението си Денков цитира и от речта му " Цивилизационният избор на България - 25 години по-късно ". В нея философът споделя, че " в българския парламент вилнее неофашистка партия - тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските полезности, каквито са и фундаменталните български национални полезности. България ще загуби борбата за своята европейска еднаквост без вярната и смела европейска позиция на медиите ".

" Тази констанация изисква решения и дейности както на институциите, по този начин и на политическите партии. Затова през днешния ден дружно с министъра на вътрешни работи и министъра на правораздаването ще кажем какво считаме да предприемем в това отношение ", изясни министър председателят.

Обявяване на съответни дейности обаче по този начин и не последва. Министър-председателят само насочи апели и моли " Възраждане " да се върне към дейностите, които " съответсват на законите на страната ". Той позволи, че част от тях могат да изискват инспекция, защото " става въпрос за нарушаване на закони ".

Вътрешният министър Калин Стоянов пък прикани жителите да не се предизвика принуждение и ненавист и посочи, че за Министерство на вътрешните работи е от особена значимост да няма физически конфликти по време на цивилен митинги. Думите му могат да бъдат отправени към, обвързван с " Възраждане ". В петък вечерта деятели от партията и футболни агитки замерваха с предмети хора, отишли на прожекцията на кино лентата " Близо " във Варна. Ситуацията сътвори известно напрежение в морксата столица, а от Министерство на вътрешните работи след това оповестиха, че са съумели да предотвратят физически конфликт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР