Министър-председателят незабавно трябва да обясни кога и какво е изпратено

...
Министър-председателят незабавно трябва да обясни кога и какво е изпратено
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Лъже ли министър-председателят? Защо никой не е запознат с внесения план за възстановяване

Министър-председателят неотложно би трябвало да изясни по кое време и какво е изпратено в Европейска комисия. Самото допускане, че някой си е разрешил да изпрати нещо, без то да бъде в съгласие тук, без никой да го е виждал, и то със обилни промени, е безсрамие. Вторият вид е до Европейска комисия да не е пращано нищо.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, откакто на негов въпрос по-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков съобщи, че проектът за възобновяване на България е предаден на Европейската комисия и тя го преглежда. Той пък щял да бъде показан на публично разискване.

„Лъже ли министър-председателят, или за какво никой не е осведомен с импортирания план“, попита Дончев, представен от „Труд“.

Той изясни, че страната ни закъснява с одобряването на всички финансови принадлежности, които да дадат опция на локалната власт, на бизнеса, на неправителствените организации да влагат в планове. Новият програмен интервал тече от 1 януари предходната година, а 2021 година към този момент е нулева. „Каква част от 2022 година също ще е нулева“, сподели още той.

„В най-хубавия случай парите биха стигнали до общините и компаниите в средата на идната година, а 2023 година е последният период, в който България би трябвало да е договорила всичко по проекта за възстановяване“, изясни депутатът от ГЕРБ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР