Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей предупреди, че сценарий Брекзит без

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей предупреди, че сценарий Брекзит без
Коментари Харесай

Мей пред депутатите: Историята ще ви съди, Брекзит без сделка е заплаха за страната

Министър-председателят на Англия Тереза Мей предизвести, че сюжет Брекзит без съглашение съставлява " действителна опасност " за единството на Англия, оповестяват английски медии.

Мей приказва пред Камарата на общините в финален опит да убеди депутатите да поддържат договорката , която ще бъде подложена на гласоподаване във вторник, 15 януари.

 Демократичната юнионистка партия няма да поддържа договорката за Брекзит
Демократичната юнионистка партия няма да поддържа договорката за Брекзит

Не можем да подкрепим съглашението на Тереза Мей

" Само 74 дни до 29 март последствията от гласоподаване срещу това съглашение стават все по-ясни ", сподели тя пред депутатите и повтори, че нейното съглашение дава отговор на резултатите от референдума.

Премиерът акцентира, че при одобрение на договорката страната ще има съвсем две години да приключи идната фаза от договарянията, а също по този начин е допустимо удължение на преходния интервал, в случай че се наложи.

Въпреки че признава, че договорката " не е съвършена " и че съставлява компромис, Тереза Мей увери, че всяка съглашение с Европейски Съюз ще съдържа предпазен механизъм и прикани депутатите " да не подвеждат английския народ ".

 Тереза Мей: Брекзит може да спре, в случай че отхвърлите договорката с Европейски Съюз
Тереза Мей: Брекзит може да спре, в случай че отхвърлите договорката с Европейски Съюз

Най-вероятният резултат ще бъде парализа на Народното събрание и " риск да няма Брекзит "

Тя още веднъж отхвърли вероятността Англия да напусне Общността по-късно от авансово заложената дата 29 март и означи, че държавното управление е изрично в желанието си да изведе страната от Европейски Съюз в края на март.

Мей разгласи ясно, че Англия в никакъв случай няма да разреши връщане на " твърда " граница с Ирландия. По думите й Европейски Съюз е оповестил, че не вижда защитния механизъм като единствения, който може да избегне " твърда " граница сред Ирландия и Северна Ирландия.

Министър-председателят прикани депутатите да прегледат съглашението още един път и да помислят по какъв начин историята ще ги съди, по какъв начин ще влязат в учебниците с решението си на следващия ден.

 Малък късмет за Мей да прокара съглашението за Брекзит
Малък късмет за Мей да прокара съглашението за Брекзит

Министърът на интернационалната търговия Лиъм Фокс призна, че министър председателят е в слаба позиция

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин съобщи от своя страна, че Мей не е осигурила обещаните от нея правни гаранции. Според него писмото на Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер не съдържа нищо повече от сърдечни думи. Корбин има вяра, че Мей е изправена пред " унизителна загуба " и означи, че виновността е напълно нейна. Лейбъристът счита, че договорка, която може да бъде подкрепена от долната камара на Народното събрание, би трябвало да включва оставане в митническия съюз и поддържане на стандартите на Европейски Съюз.

 Европейски Съюз се приготвя да отсрочи Брекзит до юли
Европейски Съюз се приготвя да отсрочи Брекзит до юли

Крайният период 29 март за излизане от Европейски Съюз в този момент се преглежда от Брюксел като малко евентуален

Ако съглашението на държавното управление бъде отхвърлено на гласуването на следващия ден, време е за предварителни избори и ново държавно управление, безапелационен Корбин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР