Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се е срещнал снощи с

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се е срещнал снощи с
Коментари Харесай

Унгарският премиер Орбан се срещна с протестиращи фермери в Брюксел

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се е срещнал нощес с протестиращи фермери в Брюксел, съобщи Франс прес. Агенцията означи, че унгарският министър председател е застанал на страната на " народа " в миг, в който против него се беше надигнал фронт от водачите на останалите 26 страни членки на Европейския съюз по въпроса за новия пакет от помощи за Украйна . В последна сметка той бе утвърден на днешната среща на върха на Европейски Съюз в белгийската столица.

" Европа бърка, като не приема съществено гласа на народа ", декларира Орбан във видео, оповестено в неговия профил в обществената мрежа " Facebook ". Видеото демонстрира по какъв начин унгарският министър председател върви сред трактори в мрака и се ръкува с стачкуващ.
 

— kanto.media (@MediaKanto)

Хиляди селскостопански машини блокираха улици в Брюксел през днешния ден преди срещата на върха на Европейски Съюз за помощта за Украйна. Селскостопански производители от Европа недоволстват от политиката на Европейски Съюз, най-много във връзка с несъразмерното отваряне на Европейския съюз и неконтролирания импорт на аграрни артикули от Украйна. 

" Европейската комисия е длъжна да съставлява ползите на европейските фермери във връзка с Украйна, а не противоположното ", съобщи във видеопослание, публикувано от неговата партия " Фидес ", Орбан, критикувайки " нелоялната " съгласно него конкуренция от страна украинските аграрни артикули.

" Решението на казуса е да се сменят виновните по този въпрос фактори в Брюксел " по време на изборите за европарламент през юни, добави Орбан.

По-рано тази седмица маджарски министър председател националист към този момент разгласи, че мобилизацията на силите на селскостопанските производители е посочила " какъв брой сериозен проблем е Украйна за Европа без значение от войната ".

" Трябва да бъдем изключително деликатни, тъй като Украйна е голяма страна ", сподели Орбан в изявлението си за френското списание " Поан ", като добави, че доближаването, и дори присъединението на Украйна към Европейски Съюз " може да има големи, пагубни последствия за европейските стопански системи, и по-специално върху селскостопанския бранш ".

Агенция Франс Прес показва, че предходната седмица мозъчният концерн " Матиас Корвинус ", обвързван с унгарското държавно управление, разгласи, че е " горделив да взе участие " в организацията на фермерския митинг пред постройката на Европейския парламент в Брюксел.
 

— Rémy Bonny (@RemyBonny)

Премиерът на Унгария Орбан бе единственият, който не поддържа взимането на средства от бюджета на Европейски Съюз за обезпечаването на пакет от помощи за Украйна на предходната среща на върха на блока през декември предходната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР