Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан пристигна в Пекин в понеделник

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан пристигна в Пекин в понеделник
Коментари Харесай

Орбан кацна в Пекин, предстоят разговори със Си Дзинпин

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан дойде в Пекин в понеделник за диалози с китайския президент Си Дзинпин, оповестява " Ройтерс ".

 

Припомняме, че това е третото изненадващо задгранично пътешестване на Орбан, откогато Унгария пое ротационното председателство на Европейския съюз при започване на юли, откакто той пътува до Украйна и Русия предходната седмица на това, което той назова " мирия за мир ".


Пътуването му до Москва провокира мощни укори от съдружниците му.

Унгария, при десния Орбан, се трансформира във значим търговски и капиталов сътрудник за Китай, за разлика от някои други страни от Европейския съюз, които се стремят да станат по-малко подвластни от втората по величина стопанска система в света.

 

Посещението на Орбан също по този начин идва дни преди срещата на върха на НАТО, която ще разиска спомагателна военна помощ за Украйна против това, което западният защитителен алианс назова " непредизвикана нападателна война " на Русия.

Външният министър на Унгария Петер Сиярто съпровожда Орбан по време на пътуването му в Китай, съгласно фотоси на страницата на Сиярто във Facebook.

 

Министерството на външните работи анулира в края на предходната седмица среща за понеделник в Будапеща с външния министър на Германия и Сиярто, сподели чиновник на немското външно министерство в петък.

Орбан, критик на западната военна помощ за Украйна, който поддържа най-топлите връзки от всеки водач на Европейски Съюз с съветския президент Владимир Путин, сподели предходната седмица, че признава, че няма мандат от Европейски Съюз за пътуването до Москва, само че че мир не може да бъде подписан " от комфортно кресло в Брюксел ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР